Mijn naam is Mirjam, ik ben 33 jaar oud en crossfit nu ruim 3 jaar bij Crossfit Heerhugowaard.

Ook ik was al een tijd op zoek naar iets “nieuws” een sport met meer uitdaging. Ik schreef me elke keer weer in bij een reguliere sportschool, ging twee maanden fanatiek, en betaalde daarna iedere maand netjes mijn abonnement zonder de sportschool nog van binnen te zien.

Ruim 3 jaar terug was mijn man, Peter, door een collega uitgenodigd om een keer te komen trainen in Alkmaar bij een box. Hij kwam erg enthousiast terug, maar het verhaal van een soort van kille hal met alleen maar stangen met gewichtsschijven en rekken aan de muur, en daarbij allemaal mannen die zichzelf nét even te stoer vonden trok mij totaal niet.

Toen zagen we in een krantje dat er in Heerhugowaard ook een box geopend werd. Peet was wederom enthousiast en we besloten om samen een proefles te gaan doen.

We werden erg vriendelijk ontvangen en er werd extra uitleg gegeven over de oefeningen die we moesten doen. De week na die eerste training konden we beide niet meer normaal bewegen maar wat was het leuk, wij waren verkocht! Eindelijk een sport waar uitdaging in zit, waar je nog veel in kan leren en waar vooral ook een positieve mentaliteit is.

De weken na die eerste training ging ik altijd een klein beetje nerveus naar de box. Aangezien je elke dag een andere training krijgt en deze van tevoren niet weet blijft het een verassing. Vooral die verassing maakte met erg zenuwachtig, want misschien kón ik het wel helemaal niet.

Gelukkig kan je alles op je eigen niveau doen, met je eigen gewichten en op je eigen snelheid. Door de positieve sfeer in de box hoef je je nergens voor te schamen omdat iedereen ooit met een lege stang is begonnen. Ik ben totaal niet competitief van nature, maar vind het wel erg leuk om mijn eigen progressie te zien en dat soms te kunnen meten met anderen. Doordat de scores dagelijks worden opgeschreven kan je dat goed zien.

Sarah en Dion zijn toppers. Ze staan altijd open voor vragen en hebben veel kennis over de trainingen, voeding en aanpassingen van oefeningen bij bijvoorbeeld blessures of zwangerschap. Dit heeft mij tijdens mijn zwangerschap het vertrouwen gegeven om te blijven trainen zolang mijn lichaam dat toeliet en geeft met ook weer datzelfde vertrouwen om 6 weken na mijn bevalling rustig aan weer te starten met trainen.

Behalve zelf de sport beoefenen vinden wij het ook erg leuk om naar wedstrijden te gaan, vooral om te kijken. Wij zijn dan ook de laatste jaren naar de meeste evenementen geweest waar Sarah in de finale stond en zitten elk jaar met de laptop aan de televisie gekoppeld om de Crossfit Games vanuit Amerika te streamen.

Uiteindelijk heeft dat verhaal van die kille hal met die macho mannen er toch toe geleid dat ik een proefles in Heerhugowaard heb afgesproken. Dit bleek uiteindelijk de beste beslissing op sportgebied voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *