In de zomer van 2016 heb ik een proefles genomen bij Crossfit Heerhugowaard. Dit was mijn eerste keer dat ik in aanraking kwam met deze sport. Ik deed dit op aanraden van een vriendin die zei dat het echt iets voor mij zou zijn. Sinds die proefles ben ik super enthousiast over Crossfit.

Crossfit laat zich het best omschrijven als een mix van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één vorm gegoten. Functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitvoeren. En nog dekt het de lading niet. Je krijgt te maken met termen als WOD, trusters, hang cleans en HSPU. Ik zal er eentje verklappen WOD betekent Workout Of the Day. Sarah en Dion van Crossfit Heerhugowaard kunnen je hier heel goed bij helpen om je wegwijs te maken in het Crossfit-jargon, de bewegingen, de goede techniek en juiste uitvoering.

Ik kwam hier en deed redelijk veel fitness en nog wist ik niet veel. Ik ben met lege stangen begonnen en gaandeweg naar RX gegaan. RX betekent dat je een WOD volgens voorgeschreven gewicht of beweging doet. Crossfit is een sport voor iedereen jong, oud, sportervaring of helemaal niet. Je kan de training aanpassen aan je eigen kunnen. Niks moet alles mag. Tijdens een WOD doet iedereen zijn eigen kunnen. En toch doe je het samen, dit is ook Crossfit Heerhugowaard de sfeer is altijd ongedwongen en relaxed. Het is een box met een unieke vibe.

En ik ben ook in andere boxen geweest. Sarah en Dion leren je heel goed de techniek aan en letten er op dat je die goed uitvoert.

De trainingen zit goed in elkaar en zijn altijd gevarieerd.

Ik woon sinds kort weer officieel in Amsterdam en de bovenstaande punten zetten mij ertoe om nog twee keer in de week te komen naar Crossfit Heerhugowaard. Beste leden, Sarah en Dion bedankt hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *