Ik doe nu iets meer dan twee jaar aan crossfit bij Crossfit Heerhugowaard. Ik ben in deze box, waar Sarah en Dion coach en eigenaar zijn, begonnen. Ik was toen de tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van sport om nog fitter en sterker te worden. Ik had wel al gehoord van crossfit en zodoende ben ik op zoek gegaan naar een crossfit box bij mij in de buurt. Ik woonde toen de tijd nog in Obdam en kwam dus bij crossfit Heerhugowaard uit en heb toen meteen een mail gestuurd. Hier kwam vrijwel meteen een reactie op dat het geen probleem was om een les mee te doen. Zo gezegd zo gedaan en de eerste les was een feit.

Wat mij opviel het eerste moment dat ik de box binnen stapte was de ontspannen en vriendelijke sfeer die er hing. Het eerste gedeelte van de les bestond onder andere uit overhead squaten. Ik kwam toen de tijd nog geeneens met een lege stang boven mijn hoofd tot de goeie diepte en dacht bij mezelf dat ik dit nooit onder de knie zou krijgen. Ik werd toen aangemoedigd door Sarah en Dion en gerust gesteld dat het met de tijd zeker steeds beter zou gaan. Nu twee jaar later hebben ze zeker gelijk gekregen.

Gedurende de twee jaar in de box ben ik van 2 keer in de week naar 3 keer in de week en al vrij snel naar 5 a 6 keer in de week gegaan met trainen. Wat mij ook enthousiast maakte was de passie en de vrolijkheid waarmee Sarah en Dion telkens weer elke les geven. Ik heb in deze twee jaar gezien dat door de manier waarop Sarah en Dion lesgeven en elk persoon op zijn of haar niveau aanmoedigen om hun grenzen te verleggen en beter te worden. Tevens door de sfeer die zij uitstralen heb ik vriendschappen zien ontstaan binnen de mensen in de box.

Het is misschien lastig om over te brengen op papier in woorden maar door de passie van Dion en Sarah worden mensen fitter en beter in hun dagelijkse leven door de uitdagingen zowel in de box als daarbuiten om een gezonder en fitter leven te leiden. Ik heb er zelf ook een vrienden groep aan over mogen houden met wie ik vooral veel plezier heb in het beoefenen van crossfit. Van het elkaar aanmoedigen tijdens de les tot elkaar aanmoedigen bij de wedstrijden en boven alles vooral veel plezier te hebben in het geen wat we doen. Ik ben inmiddels verhuisd en hierdoor ben ik van een reistijd van maximaal 10 minuten naar een reistijd van 30 minuten gegaan om te trainen in de box. De 30 minuten reistijd is het iedere keer waard om te blijven trainen bij Crossfit Heerhugowaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *