Mijn naam is René en ik train sinds januari 2017 bij Crossfit Heerhugowaard. Het motto van Crossfit is Forging Elite Fitness. En Crossfit benadrukt ook dat het belangrijk is om die fitness ook toe te passen in je leven en in andere sporten.

Ik sport al van jongs af aan en ik heb verschillende sporten gedaan, maar mijn grootste liefde blijft toch schaatsen. Tegenwoordig doe ik echter allerlei sporten en evenementen die mij leuk lijken. Zo heb ik afgelopen zomer twee 1/8 triathlons gedaan, de Dam tot Damloop gelopen en nu in de winter schaats ik weer veel. En ik heb in de jaren hiervoor veel obstacle runs gelopen en o.a. meegedaan aan de Egmond- Pier-Egmond strandrace. Voor komend jaar heb ik nog niets op de planning staan, maar ik zal wel weer een paar leuke dingen gaan doen. Maar wat ik ook zal doen, crossfit helpt me daarbij.
Ik heb ook een gezin en de tijd die ik heb om te trainen is de afgelopen jaren echt drastisch minder geworden. Je zou zeggen dat ik daardoor ook minder zou gaan presteren, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Sterker nog, ik merk juist dat ik steeds fitter wordt en dat wat ik ook doe, het me allemaal steeds makkelijker afgaat. En dat komt volgens mij door de trainingen bij Crossfit Heerhugowaard. Ondanks dat ik maar 2 maal per week train.
Je wordt door de variatie en de intensiteit van de trainingen gewoon op elk gebied sterker. En ik ben het bewijs dat die korte en intensieve trainingen juist ook heel goed zijn voor resultaat bij duursporten. Maar ik heb inmiddels ook mijn eerste bar Muscle-Up gemaakt! YEAH! Gaaf gevoel als je opeens boven de bar uitkomt! En ik wordt steeds sterker, zo is mijn deadlift echt met sprongen vooruit gegaan. En dat is ook niet zo gek, want ik heb uitgerekend dat ik laatst in 1 training met meer dan 10.000 kilo heb gelift en gesmeten. Dat vind ik best veel!

De begeleiding bij Crossfit Heerhugowaard is top. Sarah en Dion weten echt waar ze het over hebben. Ze hebben de diploma’s, maar ze zijn ook echt topatleten. Practice what you preach! Probeer ze maar eens bij te houden als ze ook meedoen met een WOD. Nou dan ga je flink kapot hoor.
Daarom wordt er ook heel goed gelet op de veiligheid tijdens de trainingen. Techniek staat voorop en daar wordt ook veel aandacht aan geschonken. Altijd met een duidelijke uitleg en voorbeelden en scaling voor elk niveau.  En de sfeer is altijd erg goed. Iedereen wordt aangemoedigd om op zijn niveau er het meeste uit te halen. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen. En dan uiteindelijk samen afzien tijdens de WOD. Heerlijk!

Kortom ik heb het ontzettend naar mijn zin en merk dat ik steeds beter wordt. Crossfit – Forging Elite Fitness

Thanks Sarah en Dion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *