Het weekend van 26 en 27 januari stond in het teken van The Battle of the North, een wedstrijd in het Martiniplaza in Groningen. Vorig jaar ging Sarah aan de haal met de titel bij de Elite Dames. Dit jaar mocht Crossfit Heerhugowaard zelfs twee keer het podium bestijgen, Dion klom vrijdagavond laat als beste Master het hoogste trapje op en zoals in een goed huwelijk klom Sarah Zaterdag het podium op, hiermee prolongeerde zij haar titel als Koningin van het Noorden.

Met de nieuwe website is er nu ook meer ruimte voor een blikje achter de schermen en de verhalen van daar. Hieronder lees je wat stukjes van Dion & Sarah, Rick, Joyce & Bart, als je denkt hey maar Sander was er ook, dat klopt en zijn verhaal lees je hier.

Jeroen is een man van weinig woorden en liet de praatjes voor de kwalificatie. Hij wist als tweede te plaatsen voor de masters. In groningen hoopte Jeroen op Overhead Squats of hand stand push ups, helaas voor hem waren de wods niet waar hij op hoopte. Met alles gegeven is hij op een 11e plaats gestrand. Volgende wedstrijd is Njoya waar hij en Bart weer alles zullen geven. Jeroen top gedaan!!

Dion & Sarah

Afgelopen weekend was de finale van de battle of the north. Sarah en Dion waren allebei geplaatst voor deze finale. Sarah was als 5de gekwalificeerd bij de elite dames en Dion als 3de bij de masters mannen.

Dion mocht vrijdag avond aan de bak in de martiniplaza. Na de eerste wod stond Dion op de tweedeplaats, deze wod bestond uit wat dumbell werk en bodyweight oefeningen.  Dion mocht dus aan de bak bij de laatste wod. Deze wod begon met 1 k row en daarna 6 ropeclimbs en de resterende tijd zoveel mogelijk 60 kg zandzakken over de schouders heen gooien. Na het roeien had Dion wat moeite met de ropeclimbs en kwam bijna als laatste aan bij de zandzakken. Dit onderdeel ging erg lekker en al snel haalde hij weer iedereen in en deze wod won hij uiteindelijk. Met dit resultaat kon hij bovenop het podium staan want de neergezette score was voldoende voor de eerste plaats!

 

Sarah mocht zaterdag aan de bak en de eerste wod was dezelfde wod als de atleten van vrijdag kregen. Saar liet meteen haar kwaliteiten zien en versloeg iedereen op het gehele veld en ging er vandoor met de snelste tijd. Wod 2 viel haar erg zwaar en heeft ze gestreden voor wat ze waard is en heeft ze ondanks er oefeningen inzaten wat niet helemaal haar ding is toch nog een tweede plaats eruit weten te halen. De spanning voor de finale wod was erg hoog want ze stond gedeeld eerste en wie de finale wod zou winnen zou de winnares zijn. De finale wod bestond uit eerst roeien dan 6 rope climbs en resterende tijd clean and jerks maken met een log. Haar concurrente liep bij de ropeclimbs voor maar die miste een rep waardoor Sarah jaar voorbij kon gaan en nog een aantal reps kon maken met de log en daardoor ook met de eerste plek er vandoor kon gaan. Sarah en Dion Dinkelaar mogen zich winnaars van the battle of the north 2018 noemen! Het was Saar haar tweede overwinning op rij en zal ze volgend jaar voor haar derde gaan……..

Bart

The battle of the North, alweer de vierde wedstrijd waarvoor ik mij heb weten te kwalificeren. Niet bepaald om de

 hoek maar het was de reis zeker waard. Martini plaza is een geweldige locatie en het geeft echt een kick om op het spelersveld te staan! De juichende menigte zorgt ervoor dat je net wat langer door gaat en het waren drie fantastische WOD’s. Niet allemaal mijn sterkste onderdelen, we moesten bijvoorbeeld op onze handen lopen, dit had ik nog nooit gedaan! Dat je dingen tegenkomt die je niet zo goed kunt of nog nooit gedaan hebt motiveert mij om aan mijn zwakke punten te blijven werken. Het is super leuk om je aan de andere te meten maar het aller belangrijkste is dat je geniet! Volgend jaar wil ik zeker weer meedoen!
 Joyce

De battle of the north was zeer geslaagd. Ik vind het zelf heel erg leuk om aan wedstrijden mee te doen. De sfeer en de spanning, het op opnemen tegen andere atleten dan waar je het normaal tegen opneemt in je eigen box. Het publiek, de aanmoediging van mensen. Maar ook kijken naar anderen. En heel vaak denken: woow, dat wil ik ook kunnen. Na zo’n dag weet ik weer heel goed wat ik allemaal nog wil leren. Wat mijn zwakke punten zijn en ben ik nog gemotiveerder om te gaan trainen. Zodat ik die dingen die ik niet kon doen, de volgende keer we kan.
 Rick

Nadat ik de qualifiers voor de battle of the north had gedaan had ik niet verwacht dat ik in de finale zou komen te staan maar toen de uitslagen bekend werden gemaakt stond ik op het lijstje voor de finale van de intermediate divisie op een 7de plek.

Deze finale moest op vrijdag avond worden gedaan in het martiniplaza in Groningen en bestond uit 2 workouts. De eerste work out was een pittige, Herowod DT met dumbels gecombineerd met girlswod Cindy, deze begon goed en had de workout dan ook binnen time cap van 14 minuten af. De tweede workout was ook pittig, dit was 1km roeien, 6x touwklimmen en de rest van de tijd sandbag cleans en dan over de schouder. Helaas kan ik geen touwklimmen en is dit ook iets wat ik maar snel moet gaan trainen!

Ondanks dat ik op de tweede workout laatste ben geworden heb ik er erg van genoten van deze avond met degene die erbij waren. Op naar het volgende evenement!   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *